Skip to content
Dokters van de wereld hero

Elke glimlach telt

Samen met Dokters van de Wereld zetten we ons in om goede mondzorg beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland!

Lees hieronder meer over onze missie en ontdek hoe jij ons kan steunen!

Dit is wat onze steun betekent


Klaas prodent

Bekijk direct de interviews >

Klaas prodent
Klaas prodent
Klaas prodent

Please be aware this video does not work when using the browsers Internet Explorer and Microsoft Edge.

Een mooie glimlach lijkt zo vanzelfsprekend...


Minstens 3 van de 5 kinderen hebben last van gaatjes

Voor meer dan een half miljoen mensen in Nederland is goede mondzorg helaas onbetaalbaar

Kiespijn is de nummer 1 reden waarom kinderen niet naar school gaan


Dit kan grote negatieve gevolgen hebben op hun gezondheid en leven


Dus zijn we een samenwerking aangegaan!

Met onze producten en deskundig advies willen wij heel Nederland helpen aan goede mondgezondheid.
Daar maken we ons al jaren hard voor, want elke glimlach telt!

Daarom zijn we nu ook een samenwerking aangegaan met Dokters van de Wereld.
Wij steunen Dokters van de Wereld financieel en met mondverzorgingsproducten, om samen onze missie waar te maken.

Door voor Prodent te kiezen kan jij deze missie steunen!

Elke glimlach telt
Poetslied aapje tandenpoetsen

Poetslied

Dit is wat we doen


Ondersteuning van straattandartsen

We steunen de straattandartsen van Dokters van de Wereld. Zij voeren noodbehandelingen en gebitscontroles uit bij mensen in Nederland die dit het hardst nodig hebben. 
 

7 karakters uit de avonturen van Kleine Borstel Grote Borstel

Poetsinstructies

We bieden poetsinstructies in de vorm van een poetsinstructiefolder. Deze legt uit hoe je het beste je tanden kunt poetsen en geeft belangrijke tips met betrekking tot mondverzorging. 

Voorlichtingen & poetskits

Prodent steunt de poetsconsulenten van Dokters van de Wereld die voorlichting geven over mondhygiëne en goede mondverzorging. Ook ondersteunen we ze met Prodent poetskits die zij kunnen uitdelen aan hun cliënten. 

7 karakters uit de avonturen van Kleine Borstel Grote Borstel

Poetsplezier met Prodent

We bieden poetsinstructies in de vorm van een poetsliedje om tandenpoetsen leuker te maken. Het duurt 2 minuten, de aanbevolen poetsduur.  

Poetslied aapje tandenpoetsen

Poetslied

Zo kan jij helpen!
Kom in beweging en sluit je aan bij onze missie: Iedereen in Nederland toegang tot goede mondzorg.

 

Teken hier de petitie van Dokters van de Wereld

Voor veel mensen in Nederland is goede mondzorg onbetaalbaar. Teken de petitie van Dokters van de Wereld die stelt dat mondzorg terug moet in het basispakket.

 

Doneer hier aan Dokters van de Wereld


Met jouw gift help je kwetsbare mensen aan toegang tot goede mondzorg. 
 

Veelgestelde vragen


Een mooie glimlach. Wij weten als geen andere hoe krachtig dat kan zijn. Hoe waardevol en veelzeggend een gezond gebit is! Een glimlach lijkt zo simpel. Zo vanzelfsprekend. Tenminste, voor iedereen met gezonde tanden. Voor iedereen voor wie twee keer tandenpoetsen per dag de normaalste zaak van de wereld is, maar helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. 

Veel mensen met een laag inkomen kunnen niet naar de tandarts1. Voor hen is goede mondzorg simpelweg te duur. Met alle gevolgen van dien. Want slechte mondgezondheid kan andere aandoeningen versterken en leiden tot complexere of acute mondproblemen. Daarnaast zorgt een slecht gebit ook vaak voor psychische en/of maatschappelijke problemen. Zo kunnen mensen in een sociaal isolement raken of moeite hebben met het vinden van een baan. Een lach is dan simpelweg ver te zoeken. 

Prodent gelooft dat elke lach ertoe doet. We willen dan ook dat iedereen de kracht van een glimlach kan ervaren. Dus ook mensen die geen toegang tot goede mondzorg hebben. Om dat voor elkaar te krijgen zijn we een nauwe en duurzame samenwerking aangegaan met Dokters van de Wereld en faciliteren we hen en hun groeiende netwerk van straattandartsen om zoveel mogelijk mensen met acute mondzorgproblemen te helpen en voorlichting te geven waar we kunnen. 

Het is onze gezamenlijke ambitie om goede mondzorg toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Daarnaast willen we de bewustwording rond goede mondzorg vergroten. Samen met Dokters van de Wereld willen we een glimlach geven aan hen die dit het hardst nodig hebben, want elke glimlach telt!

 

  1. Met hoger inkomen meer naar tandarts en mondhygiënist. CBS. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/11/met-hoger-inkomen-meer-naar-tandarts-en-mondhygienist. Published 2016. Accessed January 27, 2021.

Prodent biedt financiële steun aan Dokters van de Wereld zodat hun groeiende netwerk van straattandartsen zoveel mogelijk mensen met acute mondzorgproblemen kan helpen. Ook worden er voorlichtingen gegeven, om mondproblemen te helpen voorkomen. Ter ondersteuning van dit preventieprogramma stelt Prodent mondverzorgingsproducten, zoals tandenborstels en tandpasta, ter beschikking.

Het is onze gezamenlijke ambitie om goede mondzorg toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Daarnaast willen we de bewustwording rond goede mondzorg vergroten. Prodent vergroot de aandacht voor het mondzorgprobleem door middel van deze samenwerking en besteed hier een grote landelijke media campagne aan. Bovendien brengt Dokters van de Wereld toegangsproblemen onder de aandacht door middel van het stellen van Kamervragen en opzetten van petities. Middels de landelijke media campagne wordt er speciale aandacht besteed aan de petitie van Dokters van de Wereld, die stelt dat mondzorg terug moet in het basispakket. 

Samen met Dokters van de Wereld willen we een glimlach geven aan hen die dit het hardst nodig hebben, want elke glimlach telt!

Voor de behandelingen die Dokters van de Wereld tijdens de campagne uitvoert, is vooraf al een selectie gemaakt van mensen die hiervoor in aanmerking komen. Deze selectie is gemaakt met behulp van onze partnerorganisaties in de steden waar we naar toe gaan. Het is dus helaas niet mogelijk om je zelf aan te melden.

Door je handtekening onder de petitie van Dokters van de Wereld te zetten, steun je de petitie die stelt dat mondzorg terug moet in het basispakket. Dokters van de Wereld wil 100.000 handtekening verzamelen en deze aan de politici in Den Haag overhandigen. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker we staan. Dokters van de Wereld wil met de petitie er alles aan doen om de Tweede Kamer ervan te overtuigen dat mondzorg in het basispakket hoort.

Unilever ontvangt geen gegevens. Zie hier privacy policy van Dokters van de Wereld om te zien hoe ze omgaan met jouw gegevens: https://doktersvandewereld.org/privacy/ 

Voor andere vragen zijn wij doordeweeks tussen 09:00 en 12:00 telefonisch beschikbaar op 0800-0991197.

Buiten deze openingstijden kan je gebruik maken van ons contactformulier op https://www.prodent.nl/contactus.html en onze social media accounts https://www.facebook.com/ProdentNL/ en https://www.instagram.com/prodent_nl/


Kies Prodent en steun onze missie:
Iedereen in Nederland toegang tot goede mondzorg