Prodent heeft verschillende whitening tandpasta’s in het assortiment.

  • Prodent Tandpasta Fresh Whitener
  • Prodent Tandpasta White System
  • Prodent Tandpasta Long Active™ Nature Elements Coco White
  • Prodent Tandpasta Long Active White Fresh
  • Prondent White Now tandpasta’s

Al onze White Now tandpasta’s maken gebruik van de Blue Light-technologie. Dit is geïnspireerd door kleurwetenschap. Aangezien blauw en geel tegengestelde kleuren zijn, worden hun effecten door de andere kleur gecompenseerd. Dit is de reden dat visagisten en fotografen zeggen dat blauw de beste kleur is om stralend wit op de huid en foto's goed uit te laten komen. Waarom zou dat niet ook gelden voor je tanden? White Now tandpasta’s hebben een krachtig blauw schuim. De delicate blauwe pigmenten in het schuim geven al hun krachten vrij als ze in aanraking komen met je tanden die dan als een soort 'kleurfilter' optreden en zorgen voor een instant visueel effect dat ook aanhoudt als het schuim is weggespoeld.

Bakpoeder kan lichte oppervlakkige vlekken weliswaar verwijderen (en daardoor een witmakend effect hebben), maar het moet heel voorzichtig worden gebruikt om te voorkomen dat het glazuur beschadigd raakt en om problemen met je tanden op de lange termijn te voorkomen. Bakpoeder heeft een mild schurende werking en zou daardoor je glazuur kunnen aantasten. Wij adviseren om Prodent White Now te gebruiken. Deze tandpasta's zijn veilig voor het glazuur en worden aangeraden voor dagelijks gebruik door de World Dental Federation.

Tandplak is een laagje dat achter kan blijven op je tanden en tandvlees. In tandplak bevinden zich schadelijke bacteriën. Tandplak moet worden aangepakt omdat hierdoor zuren kunnen ontstaan die zowel gaatjes als tandvleesproblemen kunnen veroorzaken. Regelmatig poetsen en flossen is normaal gesproken voldoende om het te verwijderen. Maar als tandplak blijft zitten, wordt het hard en verandert het in tandsteen. Tandsteen vormt een ruwe, gelige korst op je tanden, vooral zichtbaar bij het tandvlees achter je onderste voortanden. Als zich tandsteen heeft gevormd, kunnen er problemen ontstaan als gaatjes en tandvleesproblemen, zelfs al je veel aandacht besteedt aan mondverzorging. Anders dan plak, kan tandsteen niet verwijderd worden door te poetsen, dus dit moet je bij de tandarts of mondhygiëniste laten doen.

De eenvoudigste en effectiefste manier om gaatjes te voorkomen, is voorkomen dat plak zich kan vormen. Omdat plak voortdurend gevormd wordt, is het belangrijk om het elke dag te verwijderen. Dat is de reden dat het zo belangrijk is er een regelmatige mondverzorgingsroutine op na te houden:

  • Eet minder suikerrijk en zetmeelrijk voedsel.
  • Poets minstens twee keer per dag minstens twee minuten lang je tanden.
  • Gebruik Prodent tandpasta met fluoride die speciaal is ontwikkeld om plak verwijderen en tandbederf te voorkomen. 
  • Zorg ervoor dat je minstens één keer per dag flost. Het is extreem belangrijk om de moeilijk bereikbare plekken tussen de tanden, waar etensresten kunnen blijven zitten en bacteriën zich kunnen ophopen, goed schoon te houden.

Dit, gecombineerd met halfjaarlijkse tandartscontroles, helpt ervoor te zorgen dat je gebit gezond, sterk en zonder gaatjes blijft.

Ja! In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht, zijn melktanden van invloed op het permanente gebit dat kinderen later krijgen. Zorg er dus voor dat ze al vroeg goede poetsgewoonten aanleren. Gebruik voor het melkgebit een fluoride tandpasta speciaal voor kinderen. Prodent Kids heeft een assortiment van fluoridetandpasta's voor kinderen die tandbederf helpen voorkomen.