Skip to content
Slechte adem bij het slapen

Slechte adem voorkomen en stoppen

Je hoeft je niet te schamen voor slechte adem: het is een veelvoorkomend probleem en meestal is het eenvoudig te verhelpen. Hier volgen enkele oorzaken van en eenvoudige tips tegen een slechte adem:

Waardoor wordt slechte adem veroorzaakt?

Slechte adem begint achterin de mond waar zwavelhoudende bacteriën zich verstoppen onder het oppervlak van de tong. Slechte mondverzorging en bijvoorbeeld voedselresten tussen je tanden, kunnen leiden tot slechte adem.

Hoe dan ook zorgt een goede mondverzorging ervoor dat je adem langer fris blijft. Hier volgen een paar tips hoe je dat kunt doen:

Tandenpoetsen voor een frisse adem

  • Poets je tanden twee keer per dag minstens twee minuten lang of na elke maaltijd, maar wacht minstens 30 minuten nadat je zuurhoudende dingen hebt gegeten of gedronken. Als je te snel je tanden poetst, terwijl de zuren mogelijk nog op het glazuur inwerken, loop je het risico dat het beschadigd raakt.
  • Vervang je tandenborstel minstens elke drie maanden.
  • Gebruik een fluoride tandpasta. Onze Prodent tandpasta's zijn speciaal ontwikkeld voor het beschermen van je tanden en het bevorderen van een frisse adem.

Extra's voor de mondverzorging

Veel mensen houden het bij tandenpoetsen, maar er zijn nog een paar belangrijke stappen die je kunt nemen om je tanden en tandvlees gezond te houden en een slechte adem te helpen bestrijden:

  • Bacteriën en voedselresten verschuilen zich onder een dun laagje slijm in de tong. Zorg ervoor dat je ook je tong poetst.
  • Gebruik flosdraad om het gebied tussen je tanden schoon te maken en vastzittende voedselresten te verwijderen.
  • Probeer Prodent Vertical Expert voor een diepgaande reiniging. De waaiervormige borstelharen reiken diep tussen de tanden terwijl de wangreinigers op zachte wijze bacteriën van de binnenkant van de wang verwijderen.

Tips om slechte adem te voorkomen

  • Drink minder koffie.
  • Drink voldoende water: dit stimuleert de speekselproductie.
  • Drink minder alcohol.

Ga naar de tandarts as je denkt dat je chronische slechte adem hebt. Maar maak je geen zorgen, je kunt slechte adem onder controle krijgen door het volgen van deze eenvoudige stappen om zo te genieten van een frisse adem en een stralende glimlach.

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN