Skip to content
Volg deze eenvoudige stappen bij mondverzorging om verkleuringen te voorkomen.

" />
What Causes Yellow Teeth and Discolouration

De oorzaak van gele tanden en verkleuringen

De meeste mensen worden geboren met ivoorkleurige tanden, maar er zijn verschillende van nature voorkomende kleuren, van geel tot grijs. De kleur van je tanden wordt bepaald door je DNA, net zoals de kleur van je haar of je ogen. Terwijl een effen gelige kleur niet noodzakelijk een teken hoeft te zijn van slechte mondverzorging, worden gele vlekken voornamelijk veroorzaakt door slechte poetsgewoonten. Laten we kijken naar enkele veelvoorkomende oorzaken van tandverkleuringen.

Slechte mondverzorging

Plak is een van de belangrijkste redenen van vlekken op tanden. Zorg ervoor dat je je tanden minstens twee keer per dag poetst en minstens één keer per dag flost om bacteriën te verwijderen en tandplak en tandsteen te voorkomen.

Schade aan het glazuur

Tanden worden geler als we ouder worden aangezien het glazuur langzaamaan dunner wordt, waardoor het tandbeen, wat een donkerdere substantie is waar de tanden en kiezen voor het grootste deel uit bestaan, eronder bloot komt te liggen. Je kunt schade aan het glazuur voorkomen door zuurhoudende dranken door een rietje te drinken, minder zuurhoudend eten te eten en elke dag te poetsen, flossen en spoelen.

Eten en drinken

Het glazuur heeft minuscule kloofjes waar kleine deeltjes eten en drinken in gaan zitten. Koffie, wijn, thee en bessen bevatten over het algemeen veel tannine, chromogeen en zuur, substanties die aan het glazuur blijven plakken en verkleuringen veroorzaken. Probeer te minderen en spoel je mond met voldoende water na het eten en drinken van zuurhoudend eten en drinken. Het belangrijkste is echter twee keer per dag te poetsen en elk half jaar voor controle naar de tandarts te gaan.

Door een paar eenvoudige veranderingen aan te brengen in je dagelijkse leven, kun je de kans op vlekken en verkleuringen verminderen. Blijf zoals altijd goed poetsen, flossen en spoelen en vergeet niet elk half jaar voor controle naar de tandarts te gaan.

 

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN