Skip to content
Door welke lipstick lijken je tanden witter?

Door welke lipstick lijken je tanden witter?


Tips voor je lippen voor wittere tanden

Lipstick kan meer dan je alleen een killer look geven. Je tanden zien er echt witter uit door de juiste kleur.

Kies de juiste kleur

Wat is het geheim? Het geheim zit hem in complementaire kleuren. Als je naar een kleurencirkel kijkt, zul je zien dat die is onderverdeeld in koele en warme tinten. Kleuren die tegenover elkaar op de cirkel liggen, zijn complementair. 

Wat heeft dit met lipstick te maken? Nou, blauw (koel) en geel (warm) zijn complementaire kleuren, en als je tanden niet parelwit zijn, kun je een lipstick met een blauwe tint kiezen om het geel te verminderen.

Net als je huid (roze, geel, blauw) heeft ook je lipstick ondertonen. Als je kiest voor felrood, zorg dan dat die een blauwe basis heeft. Koraalkleuren zien er dan misschien wel mooi uit bij de kleur van je huid, maar tinten met een oranje basis laten gele tanden nog geler lijken. 

Voor een roze lentelook denk je aan koele tinten en voor een herfstlook kies je voor donkere paars- en roodtinten in plaats van voor bruin.

Ongeacht het seizoen en de kleur van je keuze zijn er bepaalde handigheidjes die je helpen een perfecte glimlach te krijgen.

Exfolieer, exfolieer, exfolieer! 

Gebarsten, schilferende lippen zorgen voor schilferende lipstick. Of je nu een lipscrub in de winkel koopt of je eigen recept maakt, zachte lippen vormen de eerste stap naar een kleur die lang blijft zitten.

Hallo, hydratatie!

Net als de rest van je gezicht, moet je ook je lippen hydrateren. Je zou geen make-up aanbrengen zonder eerst een moisturizer te gebruiken, dus behandel je lippen met net zoveel respect door ze eerst voor te bereiden. Gebruik geen balsem die te glad is.

Prime je mond

Door je lippen te primen, blijft de kleur langer zitten. Er bestaan producten die speciaal voor dit doel zijn gemaakt, maar met een beetje concealer of foundation lukt het ook.

Kleur binnen de lijntjes


Gebruik een liner om de natuurlijke vorm van je lippen aan te geven en te voorkomen dat je lipstick uitloopt. Als je geen ervaring hebt met liners, kun je een kleur kiezen die je natuurlijke lipkleur benadert. En anders kun je er eentje kiezen die bij je lipstick past. Vervolgens vul je je lippen in met de liner.

Laagje voor laagje

Als je klaar bent met de lipliner, breng je je lipstick aan. Afhankelijk van het type dat je gebruikt, kan de wijze van aanbrengen variëren, dus zoek eerst uit wat de beste manier is.

Sluit af met een kus

Als de kleur is aangebracht, dep je je lippen met een tissue om overtollige kleur en olie te verwijderen. Als extra beschermingslaag kun je een dun laagje poeder aanbrengen over je lipstick. Om de look helemaal af te maken, breng je nog een laatste laagje kleur aan.

De Wow factor!

Met White Now Touch til je je look naar een hoger niveau. De kristallen reflecteren het licht en zo geeft dit serum je glimlach een extra boost. Door het compacte formaat gooi je hem zo in je tas, samen met de lipstick en je liner om onderweg een snelle touch-up te kunnen doen.

Gebruik deze beproefde technieken voor een stralende glimlach.

 

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN