Skip to content
De waarheid over oil pulling voor het wit maken van tanden

De waarheid over oil pulling voor whitening van tanden

Ontdek de waarheid over alternatieve whiteningbehandelingen, van oil pulling tot bakpoeder.

Wat is de waarheid over alternatieve whitening-trends als oil pulling met kokos-olie? Zijn ze zo effectief als mensen beweren? Lees verder en ontdek de waarheid over oil pulling, en andere whitening methodes...

Mythes rond whitening verklaard

1. Oil pulling als whitening methode

Deze trend is een hype op beautyblogs, maar werkt het ook? Om kort te zijn: nee, tot op heden is de werking niet wetenschappelijk bewezen.

Oil pulling stamt uit een Indiase volkstraditie waarbij kokos- of essentiële olie in je mondholte wordt bewogen. Als je het mengsel uitspuugt, is het van een heldere substantie veranderd in een melkachtige vloeistof. Dit, zegt men, laat zien dat 'toxines' en 'slechte' bacteriën uit je mond zijn gespoeld.

Deze methode zou zorgen voor een whitening-effect en tevens zorgen voor minder plak en een betere mondhygiëne. Het zien van deze zogenaamde 'slechte' bacteriën in je wastafel is bevredigend voor de mensen die de methode gebruiken, maar er is geen wetenschappelijk bewijs voor de claims dat die zou leiden tot wittere tanden en een mooiere glimlach.

2. Bakpoeder om je tanden witter te maken

De methode om je tanden witter te maken met bakpoeder houdt in dat je twee keer per week je tanden poetst met bakpoeder, naast het reguliere poetsen. Je kunt verder een kneepje citroen toevoegen aan de bakpoeder, en het mengsel op je tanden wrijven en een minuutje laten zitten voordat je het afspoelt. Het advies is dit niet vaker dan eens per week te doen.

Bakpoeder heeft een mild schurende werking en citroensap is van nature zuur en daardoor kunnen ze beiden je glazuur aantasten. Bakpoeder kan lichte vlekken weliswaar verwijderen (en daardoor een witmakend effect hebben), maar het moet heel voorzichtig worden gebruikt om te voorkomen dat het glazuur beschadigd raakt en problemen met je tanden op de lange termijn te voorkomen.

3. Essentiële olie als whiteningmiddel

Natuurlijke en alternatieve gezondheidsfans raden allerlei soorten whitening-behandelingen aan op basis van olie, van pepermunt tot kruidnagel, kaneel en eucalyptus. Het wordt afgeraden essentiële oliën in te nemen of ze inwendig te gebruiken en daarom wordt afgeraden deze manier van whitening te gebruiken.

Wittere tanden kunnen ervoor zorgen dat je er geweldig uitziet en je ook zo voelt, en de beste manier om dit doel te bereiken is met een methode die niet alleen zorgt voor wittere tanden, maar ook veilig is voor je tandglazuur.

White Now tandpasta maakt gebruik van Blue Light-technologie, een optische witmaker die de tanden meteen witter maakt* zonder de mogelijke schurende werking van alternatieve methodes of bleken. Deze tandpasta's zijn veilig voor het glazuur en worden aangeraden voor dagelijks gebruik.

Het gebruik van White Now maakt de tanden meteen witter, en zorgt ook op lange termijn voor een veilige en mooie glimlach.

*Het direct witmakende effect is optisch en tijdelijk. Er is een klinische studie uitgevoerd waarbij het directe witmakende effect werd gemeten bij 78 personen.

 

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN