Skip to content

Kindertandpasta van natuurlijke oorsprong: dit zijn de voordelen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor producten op natuurlijke basis. En daar hoort tandpasta natuurlijk ook bij. Gebruik jij het liefst tandpasta waarvan is bewezen dat het natuurlijk is met zo min mogelijk andere ingrediënten? Dan wil je dat misschien ook wel voor je kleine. Benieuwd wat de voordelen zijn van zo’n tandpasta van natuurlijke oorsprong? We leggen het hieronder uit.

Wist je dat kinderen drie keer meer smaakpapillen dan volwassenen hebben? Niet gek dus, dat ze extra gevoelig zijn voor sterke smaken. Onze nieuwe BIO-tandpasta’s voor kids hebben een zachte en milde natuurlijke smaak. En met zo’n lekkere, milde smaak wordt de kans groter dat jouw kind langer zal poetsen.

Natuurlijke tandpasta

De keuze is reuze als het gaat om natuurlijke kindertandpasta’s en de ene tandpasta is de andere niet. Ook de term ‘natuurlijk’ zegt niet zoveel over een product. Het is namelijk geen beschermde titel. Gelukkig zijn er steeds meer merken die aangeven hoe natuurlijk hun product precies is en zo doen wij dat ook. De nieuwe Prodent Bio kids en Junior tandpasta’s bevatten ingrediënten die voor 99% van natuurlijke oorsprong zijn. Daarnaast is 22% van de ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

COSMOS ORGANIC gecertificeerd

De Prodent Bio kindertandpasta’s zijn COSMOS ORGANIC / BIO gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens de Cosmetics Organic Standard (COSMOS). Dit is een van de grootste en meest erkende biologische certificeringsorganisaties die inspecties uitvoeren in meer dan 80 landen. Producten met dit label zijn gemaakt met respect voor het milieu, de gezondheid en welzijn van de mens. Niet alleen goed voor jou en je kleine, maar ook voor onze planeet. 

De tandpasta's

De nieuwe Prodent Bio tandpasta’s zijn er in twee varianten:

-Prodent Bio Junior tandpasta 6+ met een zachte, milde muntsmaak van natuurlijke oorsprong.

-Prodent Bio Kids tandpasta 3-6 jaar met een zachte, milde aardbeiensmaak van natuurlijke oorsprong. 

Wat zit erin?

De nieuwe Prodent Bio Kids en Junior tandpasta’s bevatten een paar onmisbare ingrediënten voor de mondverzorging van kinderen, namelijk fluoride en xylitol. Hieronder leggen we uit waarom deze ingrediënten nou net zo essentieel zijn voor het gebit van je kind. 

Fluoride

Fluoride is een ingrediënt van natuurlijke oorsprong dat het glazuur van de tanden beschermt en helpt om gaatjes te voorkomen. Lees hier meer over het ontstaan van gaatjes bij kinderen. De tandpasta’s van Prodent Bio Kids en Junior hebben een aangepast fluor gehalte, precies zoals aanbevolen wordt door tandartsen. Als je kind een peuter wordt Fluoride

Xylitol

Prodent BIO Kids en Junior tandpasta’s bevatten ook Xylitol. De Xylitol remt de groei van bacteriën die tandplak kunnen veroorzaken. Wanneer bacteriën in de mond van jouw kind een plakkerige substantie vormen wordt dit tandplak genoemd. Tandplak kan een laagje over de tanden vormen en als je kind eet, creëert deze plak zuur. Door het zuur erodeert het glazuur van de tanden waardoor gaatjes kunnen ontstaan. Maar met de Prodent BIO Kids & Junior tandpasta’s wordt het ontstaan van tandplak dus afgeremd.

 

Nu verkrijgbaar bij Kruidvat en Albert Heijn.

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN