Skip to content
Gaatjes wordt vooral veroorzaakt door slechte mondverzorging. Volg nu een goede mondverzorgingsroutine om mondproblemen in de toekomst te voorkomen. 

" />
What are good oral hygiene habits?

Wat zijn goede mondverzorgingsgewoonten?

Slechte gebitsverzorging is een van de belangrijkste oorzaken van tandbederf. Dus door middel van goede poetsgewoonten kun je veel gebitsproblemen op de lange termijn voorkomen.

Dit is wat je moet weten: 

Het probleem met plak

Plak is een plakkerige substantie die bestaat uit bacteriën en suikers die op je tanden blijft zitten. Als je het niet verwijdert, kan het verharden tot tandsteen wat tot tandvleesaandoeningen kan leiden, of het gaat suikers omzetten in zuren waardoor tandbederf ontstaat. Dat is de reden dat het zo belangrijk is om je tanden minstens twee keer per dag te poetsen en elk half jaar voor controle naar de tandarts te gaan.

Koop de juiste instrumenten

De juiste tandenborstel en tandpasta maken een groot verschil. Koop een zachte of medium tandenborstel met een kop die goed in je mond past waarmee je overal bij kunt. Prodent tandenborstels bieden een grote verscheidenheid aan borstelkoppen zodat je de tandenborstel kunt kiezen die bij jou en je gezin past. Gebruik een tandpasta met fluoride om tandbederf te helpen voorkomen. Alle Prodent en Prodent White Now tandpasta's bevatten fluoride om je tanden te beschermen.

Perfectioneer je techniek

Hanteer kleine, zachte bewegingen heen en weer en vergeet niet om alle tanden te poetsen. Neem de tijd: het poetsen van je tanden moet minstens twee minuten duren en drie is nog beter. 

Je kunt je routine makkelijk verwaarlozen als je 's ochtends haast hebt of 's avonds moe bent. Maar als je de moeite neemt om iedere dag je gebit goed te verzorgen, kun je de komende decennia genieten van een stralende glimlach.

Vergeet niet te flossen

Zelfs met de beste poetstechnieken kom je niet tussen die gebieden tussen je tanden. Dat is de reden waarom elke dag flossen zo belangrijk is.

 

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN