Skip to content
Wat is het verschil tussen BB-crème en CC-crème?

Wat is het verschil tussen BB en CC?

Wat is het verschil tussen BB-crème en CC-crème?

Naarmate het aanbod van beautyproducten steeds groter wordt, is het lastig om precies op de hoogte te blijven! Heb je dekking nodig? SPF? Voeding? Wil je iets om je teint frisser en gelijkmatiger te maken?

Op het eerste gezicht lijken BB-crèmes en CC-crèmes op elkaar. Maar er zijn wel een paar subtiele veschillen. Ten eerste werkt de ene beter bij het voorkomen van huidproblemen en de andere bij het aanpakken van bestaande probleemgebieden.

BB-crème

BB-crème staat voor 'blemish balm' of 'beauty balm'. BB-crèmes zorgen voor een lichte, gelijkmatige dekking en bieden meestal meer dan een gemiddelde gekleurde moisturizer, waardoor je huid er gezond uitziet en gezond aanvoelt. Deze toegevoegde extra's beschermen tegen toekomstige onvolkomenheden.

De textuur van BB-crèmes zit tussen een gekleurde moisturizer en een foundation in. Ze zijn wat zwaarder dan CC-crèmes maar ze zijn meestal niet-comedogeen, wat wil zeggen dat ze zo zijn samengesteld dat ze je poriën niet verstoppen. BB-crèmes bevatten meestal een zonnebrandmiddel, waardoor de effecten van UV-straling op je huid worden beperkt.  

Toch is het beter om daarnaast een apart zonnebrandmiddel aan te brengen, zodat je huid volledig wordt beschermd. Helaas kunnen BB-crèmes de symptomen van veroudering niet omkeren, maar ze bieden wel de verzorging voor de lange termijn die de huid er gelijkmatig en gezond uit helpt laten zien.

CC-crème

De textuur van CC-crèmes is iets lichter dan die van BB-crèmes. Dit betekent dat ze beter zijn voor de vette huid die snel puistjes krijgt. De toegevoegde licht-weerkaatsende deeltjes in CC-crèmes geven de huid een instant glow, en de foundation zorgt voor een gelijkmatige teint. Als je huid snel rood of vaal is, is CC-crème jouw crème: zoals de naam al zegt heeft het precies de juiste dekking voor een gelijkmatige, mooie teint. De CC-crème zit vol antioxidanten, vitamine C en E, heeft een hoger SPF dan de BB-crème en voedt en beschermt je huid,

De finishing touch

Je foundation is niet allesbepalend voor je schoonheid: een perfecte huid verdient perfecte tanden. Het punt is dat whiteningbehandelingen duur kunnen zijn, en mogelijk schadelijk.

Prodent bracht de eerste White Now Care Correction tandpasta op de markt. De klinisch geteste, gepatenteerde Blue Light-technologie van White Now gebruikt blauwe pigmenten en na één poetsbeweging heb je al een wit resultaat, net als bij de CC-crème voor je huid. Het mooiste is nog dat dit gebeurt zonder schurende ingrediënten. De alles-in-één Integral 8-formule van Prodent White Now geeft je tandvlees en tanden de bescherming en langdurige verzorging die ze nodig hebben.

 

Twee ouders helpen hun kind bij het tandenpoetsen met gebruik van Prodent.

Jouw Vragen Over Mondverzorging

Vind nuttig advies voor je vragen over mondverzorging in onze artikelen samengesteld door Prodent

MEER ARTIKELEN LEZEN